Bouwinvest investeert in middenhuur in iconisch Amsterdams project

| Door IVVD

Sluishuis-400x225Op het Steigereiland in Amsterdam verrijst de komende jaren het project Sluishuis. Het gebouw bestaat uit een mix van koop, middenhuur en vrije sector huur. VORM Ontwikkeling en Besix RED verkopen 369 huurwoningen aan het Bouwinvest Residential Fund.

Het ontwerp van Sluishuis is uniek. De Deense architect Bjarke Ingels (BIG) heeft ervoor gezorgd dat het gebouw zal aanvoelen als een entree tot IJburg. Sluishuis omarmt de locatie aan het water, waarbij een gedeelte van het gebouw als een boog boven het water uitkomt. Aanlegsteigers, groene voorzieningen en een waterrijke binnenplaats maken het maritieme karakter af. Sluishuis is ook goed te bereiken met de auto aangezien het net buiten de ringweg A10 ligt. Bovendien behaalt het gebouw uitstekende duurzaamheidsscores.

“Bij de ontwikkelaars VORM Ontwikkeling en Besix RED is iedereen het erover eens dat dit één van de markantste gebouwen wordt in de portefeuilles van de ontwikkelcombinatie. Niet alleen de innovatieve architectuur, maar ook de unieke locatie en de hoge graad van duurzaamheid maken dat dit project het alledaagse overstijgt. De samenwerking met Bouwinvest maakt dat deze unieke architectuur bovendien toegankelijk wordt voor een breed publiek en dat past perfect in de strategie van beide ontwikkelaars,” aldus Thomas Veys, Projectdirecteur bij Besix RED.

Sluishuis-400x257Bouwinvest zet in op middenhuur
Hoewel momenteel al meer dan 50 procent van de portefeuille tot het middenhuursegment (€ 711 tot € 1000) behoort, wil Bouwinvest hierin nog meer investeren. In dat onderdeel van de markt ligt namelijk nog een grote vraag en een maatschappelijke opgave. Sluishuis past daarom uitstekend in de strategie van het Residential Fund. De huurprijs van de ruime meerderheid van de woningen in Sluishuis ligt tussen de € 825 en € 975 per maand.

Michiel de Bruine, Director Dutch Residential Investments, zegt daarover: “Ik ben enthousiast dat wij geslaagd zijn om middenhuurwoningen te realiseren in zo’n karakteristiek gebouw in Amsterdam. Voor beroepsgroepen in het maatschappelijke middenveld zijn er niet overal genoeg betaalbare huurwoningen meer. De inclusiviteit en vitaliteit van onze steden staat daarmee onder druk. Als institutionele investeerder met een lange termijn horizon voelen wij ons verantwoordelijk om een bijdrage te leveren aan de oplossing.”

Oplevering
Naar verwachting start de bouw Sluishuis in het derde kwartaal van 2018. Oplevering staat gepland voor het eerste kwartaal van 2022.