Camelot groeit door met microliving appartementen

| Door IVVD

Camelot_Leidsche Rijn_327x250Camelot Real Estate heeft een koopovereenkomst gesloten met ontwikkelaar Sustay inzake het project B@ducated te Utrecht. In het nieuwe project in Leidsche Rijn Centrum worden 250 studio’s en een-kamerappartementen gerealiseerd tussen de 23 en 48m2. Daarnaast komt er ook een aantal commerciële ruimtes in de plint van het gebouw. Op dit moment is de bouw van de tweede verdieping afgerond. In totaal komen er zes verdiepingen.

Het project sluit aan bij eerdere nieuwbouw- en transformatieprojecten van Camelot. Net als in Amsterdam, Delft, Arnhem, Leiden en Eindhoven komen er volledig gemeubileerde microliving studio’s bedoeld voor in eerste instantie studenten. Het project wordt naar verwachting in november 2018 door Sustay aan Camelot opgeleverd en zal vermoedelijk de naam Camelot Campus 030 gaan dragen.

Camelot is inmiddels de grootste verhuurder van microliving studio’s in Nederland. Naast eerder genoemde projecten kondigde het bedrijf eerder al ontwikkelingen in Enschede en Zwolle aan.
Olaf Terpstra, Camelot Real Estate: “We maken momenteel een enorme groei mee. Op dit moment hebben we 3900 units in eigen exploitatie of aanbouw. Niet alleen in Nederland, waar we steeds meer microliving projecten realiseren, ook in de rest van Europa zet onze groei door. Dit jaar hebben we weer een land, Finland, aan ons bestand kunnen toevoegen. In het aankomende jaar verwachten we daar ook Zweden en Italië bij te kunnen schrijven.”

Menno Schapendonk, directie Sustay, vult aan: “Wij zijn verheugd om – naast de eerder aan Syntrus Achmea verkochte 150 buurappartementen – dit deel van het tweede stadshart van Utrecht verder op de kaart te zetten door deze verkoop aan Camelot, een product dat hen als een maatpak past.”