Compartijn start luxe verpleeghuis ‘Groot Waardijn’ in Tilburg

| Door IVVD

Zorgorganisatie Compartijn is dinsdag 17 april de officiële bouw gestart voor een nieuwe vestiging in Tilburg. De locatie is de hoek van de Ringbaan West en de Bilderdijkstraat. Huize Groot Waardijn, zoals het huis gaat heten, telt 26 appartementen voor persoonlijke zorg met veel luxe en service. De eerste bewoners – ook echtparen – kunnen er begin volgend jaar hun intrek nemen.

V.l.n.r. Bart Timmers (directeur development Compartijn), Berend de Vries (wethouder Gemeente Tilburg) en Mark Hassink (directeur Vrijborg Vastgoedontwikkeling)
V.l.n.r. Bart Timmers (directeur development Compartijn), Berend de Vries (wethouder Gemeente Tilburg) en Mark Hassink (directeur Vrijborg Vastgoedontwikkeling).

Huize Groot Waardijn is één van de vijf nieuwe vestigingen die het ambitieuze Compartijn in 2018 op stapel heeft staan. De zorgorganisatie is sinds enkele jaren actief in de markt voor kleinschalige, luxe verpleeghuizen. Vestigingen staan nu al in Breda, Den Haag, Enschede, Rosmalen en Zeist. Op termijn wil Compartijn vestigingen door het gehele land hebben.

Markt met perspectief
Compartijn is actief in een markt die volgens algemeen directeur Herman de Haas perspectief biedt. ‘In het segment van luxe ouderenzorg zijn we in Tilburg de enige. Er zijn wel meer ontwikkelingen in de huisvesting van ouderen, maar die zijn niet vergelijkbaar met het concept van Compartijn.’ Pijlers in dat concept zijn kleinschaligheid, luxe en service.

Huiselijke setting
Een huiselijke setting is kenmerkend voor alle vestigingen. Elke bewoner heeft in het huis een eigen appartement met keuken, zitkamer, slaapkamer en badkamer. Bewoners hebben de vrijheid om hun eigen bedtijden te bepalen. Een kok kookt elke dag verse maaltijden. Moderne technologie zoals sensors waakt over de veiligheid van bewoners. Groot Waardijn krijgt een primeur: er zijn niet alleen eenpersoons-appartementen (45-50 vierkante meter), maar ook appartementen voor echtparen, met een oppervlakte van 60-65 vierkante meter.

Locatie met uitstraling
Bewust kiest Compartijn voor locaties met uitstraling, zoals ook in Tilburg. Herman de Haas: ‘Groot Waardijn ligt tegen Zorgvlied aan, een wijk die met zijn vrijstaande woningen en jarendertigstijl goed past bij het beeld dat we willen uitstralen.’
Belangstelling voor de nieuwe vestiging is er genoeg. Nu de bouw is gestart, heeft Compartijn al de eerste telefoontjes van geïnteresseerden gehad. De Tilburgse wethouder Berend de Vries verrichtte dinsdag 17 april de eerste officiële handeling met de onthulling van het bouwbord.