Eerste digitale huurcontract met blockchain technologie

| Door IVVD

digitaal-huurcontract-400x250Het eerste digitaal ondertekende huurcontract bij Merin is een feit. Merin is verheugd te melden dat Runnersworld digitaal heeft getekend voor de huur van 550 m² winkelruimte aan de Westblaak 109 in Rotterdam.

Samenwerking Merin en LegalThings
Door huuroverkomsten te digitaliseren en deze te encrypteren middels blockchain technologie zet Merin, eigenaar en verhuurder van kantoor- en bedrijfsruimte in ruim 100 eigen gebouwen in heel Nederland, een grote stap. De aangekondigde samenwerking tussen Merin en softwareontwikkelaar LegalThings in december 2017 deed dan ook veel stof opwaaien in de vastgoedsector. Een digitaal contract versimpelt het aanhuurproces voor zowel huurder als voor Merin.

Beveiliging door blockchain technologie
“Na een uitgebreide testfase zijn wij live”, laat initiatiefnemer en Business Analist Diederick Gallas van Merin weten. “Met deze innovatie maakt Merin een flinke efficiëntieslag door. Het aanhuurproces wordt niet alleen aanzienlijk verkort, blockchain technologie stelt ons ook in staat documenten beter te beveiligen.”

Klantbeleving optimalisatie
Rodiaan Gijselaar, CFO van Merin, vervolgt: “Deze stap past binnen de strategie van Merin om ook met digitalisering van systemen en processen de klantbeleving te optimaliseren. Het gebruik van de blockchain zal daar een steeds grotere rol in gaan spelen en we staan open voor de vele mogelijkheden die het biedt.”

Gelukkig, gezond en succesvol
Runnersworld is een van de hardloopspecialisten van Nederland met 25 winkels en een groot productaanbod. Daarnaast verenigt Runnersworld hardlopers in het hele land. Met het aantrekken van Runnersworld als huurder zet Merin een volgende stap in het verwezenlijken van de ambitie om werkplekken te creëren waar mensen graag naartoe gaan en waar ze gelukkig, gezond en succesvol kunnen zijn.

Accuraat en snel
“Het ondertekenen van het contract is ons zeer goed bevallen”, aldus mede-eigenaar van Runnersworld Rotterdam Centrum Marcel Gelton. “Het werkt razendsnel, een wijziging is in no-time verwerkt. Daarnaast zorgt deze manier van werken ervoor dat iedereen het juiste document voor zich heeft. De stapels papier die met een huurovereenkomst gepaard gaan, behoren hiermee tevens tot het verleden voor Runnersworld.”