Eerste woningen voormalig ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid opgeleverd

| Door IVVD

SoZa-400x250In het voormalig ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, direct tegenover treinstation Laan van NOI in Den Haag, zijn de eerste woningen door MRP SoZa B.V. opgeleverd. MRP SoZa B.V., de projectontwikkelaar en eigenaar van het pand, is een samenwerking tussen VORM Ontwikkeling en MRP Development. In de woningen gaan statushouders en jonge Hagenaars volgens het principe van co-living samenwonen.

Door statushouders en Hagenaars te mixen is het idee dat de nieuwkomers sneller hun plek vinden in de Haagse samenleving. Aan de statushouders wordt – door professionals die ook in het pand werken – hulp geboden om hun leven weer op orde te krijgen op het gebied van werk, onderwijs, vrienden en taal. Dit geheel van samenwonen en gestructureerd begeleiden wordt ook wel de Haagse aanpak genoemd.

Tijdens de herontwikkeling is er plek voor wonen. Daarnaast zal een deel van het pand omgetoverd worden tot een co-working space, waar sociale ondernemers, maatschappelijke organisaties en creatieve initiatieven samen met statushouders en buurtbewoners een bruisende community creëren. Ook is er ruimte voor innovatieve start-ups op het gebied van onder andere cyber security.
Het voormalig ministerie wordt zo de komende 5 jaar dé plek in Nederland waar Sociaal & Zaken hand in hand gaan. Het pand zal de komende jaren tevens een hoofdrol spelen bij de ontwikkeling van het stationsgebied Laan van NOI en eveneens een sterke push geven aan het Central Innovation District, het economisch en innovatieve hart van Den Haag.

Fransje Sprunken, hoofd Concepten VORM: ‘’Wij willen op deze toplocatie, pal aan het station Laan van NOI, een aantrekkelijk woon-, werk en leefklimaat creëren. Voor onze bewoners, maar ook voor de buurt en de stad Den Haag”.

“Wij hebben er alle vertrouwen in dat we de herontwikkeling van het voormalig ministerie sámen met de gemeente én met de input van bewoners en omwonenden voor elkaar gaan krijgen”, aldus Jac Huijsmans, projectontwikkelaar bij MRP Development.