EIB: ‘€ 150 mln voor energiezuinige woningen in Eindhoven’

| Door IVVD

bijna-energieneutrale-woningen-eindhovenDe Europese Investeringsbank (EIB) stelt € 150 mln beschikbaar aan de Eindhovense woningcorporatie Sint Trudo. Met dit geld wil de corporatie nieuwe, energiezuinige woningen realiseren en bestaande sociale huurwoningen verduurzamen.

In het investeringsprogramma van Sint Trudo heeft de woningcorporatie zich tot doel gesteld om in de periode van 2016 tot 2020 ongeveer 1.800 nieuwe energiezuinige woningen te ontwikkelen. Daarnaast worden energiebesparingsmaatregelen toegepast op bestaande sociale huurwoningen, die een laag energielabel hebben. Dit moet de woningvoorraad van Sint Trudo verduurzamen tot gemiddeld energielabel B.

Sociale woningsector verduurzamen
“Deze operatie met Sint Trudo is een goed voorbeeld van de inzet van de EIB voor de sociale woningsector in Nederland”, zegt vice-president Pim van Ballekom van de EIB, in een persbericht. “Betaalbare huizen zijn belangrijk, en moeten steeds meer aan bepaalde eisen voldoen als het op milieuvriendelijkheid en duurzaamheid aankomt. We zijn blij Trudo te kunnen steunen bij het vullen van een gat in de woningmarkt en dat op een zo energiezuinig mogelijke wijze te kunnen doen.”

In juni van dit jaar maakte Sint Trudo bekend in totaal 1.984 energiezuinige woningen realiseren en zijn bestaande woningvoorraad duurzaam te renoveren. Hiervoor investeert de woningcorporatie zelf € 430 mln. Sint Trudo hoopt met deze investering de bestaande woningvoorraad in zeven jaar tijd te transformeren naar woningen met energielabel A, B of C.