Eindhovens kantoorgebouw wordt onderwijslocatie voor Summa College

| Door IVVD

summa collegeHet Summa College en Property Match, hebben een huurovereenkomst gesloten met betrekking tot het gehele pand aan De Blécourtstraat 1, in Eindhoven. Het pand, gelegen aan de rondweg ten westen van het centrum van Eindhoven, heeft een oppervlak van ruim 4.000 vierkante meter met 125 eigen parkeerplaatsen en wordt de nieuwe locatie van School 23. Ook de afdelingen Educatie en Inburgering van het Ster College verhuizen mee.

Het pand wordt 1 januari 2017 opgeleverd door Property Match. Voordat het pand door Summa in gebruik wordt genomen, zal het in het voorjaar van 2017 door Huybregts Relou volledig aangepast worden aan de onderwijsbehoeften van School 23 en het Ster College. Na een verbouwing is het pand vanaf 1 augustus 2017 gereed voor onderwijs. School 23 en afdelingen Educatie en Inburgering van het Ster College verhuizen na de verbouwing in de zomer van 2017.

Strategische huisvestingsplan
De verhuizing is onderdeel van het strategische huisvestingsplan van het Summa College. Dit huisvestingsplan is ontwikkeld om huisvesting nog beter te laten aansluiten op het onderwijs en om de kwaliteit en flexibiliteit van huisvesting te vergroten. Het pand, met het tijdloze ontwerp van De Bever Architecten, is destijds gebouwd voor elektriciteitsproducent EPZ. Met de transformatie van dit kantoorgebouw naar een schoolbestemming wordt een duurzame oplossing voor het gebouw gerealiseerd en leegstand aan de markt onttrokken.