Energieneutrale sporthal met appartementen in Vlaardingen

| Door IVVD

energieneutrale-sporthal-appartementen-ondertekening-400x250Wethouder Hoekstra van de Gemeente Vlaardingen (rechts), directeur Krijgsman van aannemerij Waal en directeur-bestuurder Kolsteeg van Waterweg Wonen hebben op maandag 11 september jl. de overeenkomsten getekend voor het ontwerp en de realisatie van het energieneutrale sporthal- en appartementencomplex in het Centrumplan Westwijk te Vlaardingen.

De 46 appartementen worden in opdracht van Waterweg Wonen gerealiseerd. De realisatie van sporthal, horeca, commerciële ruimtes en openbare ruimte vindt in opdracht van de Gemeente Vlaardingen plaats. Het ontwerp is van KOW Architecten.

Energieneutraal
Het gehele complex wordt energieneutraal. Dat betekent dat het complex niet méér energie gaat verbruiken dan dat het zelf opwekt. Het opwekken van energie gebeurt onder andere met zonnepanelen. De bouw vindt plaats in 2018.

Waterweg Wonen investeert extra in de verduurzaming van het vastgoed. Het project past dan ook goed in de energievisie van de corporatie en de duurzaamheidsambitie van de gemeente Vlaardingen.