Gemeentehuis Drimmelen energieneutraal in 2020

| Door IVVD

gemeentehuis-Drimmelen-400x250De gemeente Drimmelen heeft uitgebreid onderzoek laten uitvoeren naar het energieverbruik van het gemeentehuis.

Uit dit onderzoek zijn verschillende verbetermaatregelen gekomen om in het gebouw minder energie te verbruiken. Het college van burgemeester en wethouders is akkoord gegaan met het voorstel om het gemeentehuis te verduurzamen voor een geschat bedrag van € 300.000,- met een terugverdientijd van minder dan 15 jaar.

In de zomer van 2018 vertaalt de gemeente de uitkomst van het onderzoek samen met een deskundige in een plan van aanpak. Daarna besteedt de gemeente de werkzaamheden aan. In 2019 starten de werkzaamheden en in 2020 moeten ze klaar zijn. Want dit draagt bij aan de visie Duurzaamheid 2040, waarbij alle gemeentelijke gebouwen energieneutraal moeten zijn.

De werkzaamheden bestaan uit verschillende aanpassingen aan en binnen in het gebouw. Zoals zonnepanelen op het dak en aanpassingen aan de huidige installaties. Doelstelling van de werkzaamheden is om het energieverbruik te verbeteren van het huidige energielabel D naar (minimaal) energielabel B.