Helicon eerste Eco-School van Nijmegen

| Door IVVD

In de zomer van 2016 maakte Helicon VMBO Nijmegen wereldkundig de eerste Eco-School van Nijmegen te willen worden. Twee en een half jaar later is het zover! Na een laatste audit is de conclusie dat wethouder Harriet Tiemens, samen met directeur Dionne Tiggelovend, op vrijdag 15 februari om 11.45 uur trots en officieel de prestigieuze ‘Groene Vlag’ mag hijsen. Als eerste school in Nijmegen.

Van uiterst serieuze milieuscans, een gezonde hap in de kantine, tot een ludieke warme truien dag. Van kleine initiatieven zoals het gebruik van eigen houtsnippers, compost en mest in de tuinen, tot grotere projecten zoals zonnepanelen en een groene wand maken met SBS6 tuinman Lodewijk Hoekstra. Ook sprak Koning Willem Alexander met onze leerlingen over duurzaamheid en onze Eco-School. Alles werd uit de kast gehaald om het energieverbruik te verkleinen en de bewustwording over duurzaamheid te vergroten.

Wereldwijd project
Projectleider Luc van Es is er heel trots op dat ze aan de Marga Klompélaan in Nijmegen de eerste Groene Vlag van Nijmegen mogen hijsen op 15 februari. “Als school in de groene sector is het belangrijk om de groene vlag te behalen, om een voorbeeld voor andere scholen te zijn. Eco-schools sluit aan bij veel onderwerpen waar we op school mee bezig zijn: een groen en duurzaam Helicon”. Maar Eco-Schools is dan ook niet zomaar een project. Wereldwijd doen er meer dan 45.000 scholen in 59 landen aan mee. In Nederland zijn dat er 147, groene vlaggen zijn er nog maar 50.