Hogeschool Viaa in Zwolle maakt forse labelsprong

| Door IVVD

energielabel-400x250Het gebouw van Hogeschool Viaa aan Park de Wezenlanden in Zwolle renoveert én het wordt duurzamer. De duurzaamheid komt tot uiting in het energielabel wat al voor veel woonhuizen gewoon is, maar voor openbare gebouwen nog niet gebruikelijk. Hogeschool Viaa gaat van energielabel G naar A+.

Dinsdag 10 oktober, Dag van de Duurzaamheid wordt de samenwerking met BAM die de installatie doet van onder andere de zonnepanelen en warmte-koude-opslag (WKO) officieel bevestigd. Dit officiële moment wordt ondersteund met allerlei activiteiten voor medewerkers en studenten, zoals een ‘ugly sweater’ verkiezing, een modeshow met duurzame kleding en een duurzame markt waar lokale ondernemers uit Zwolle zich presenteren.

“Met de nieuwe gevel, een warmte-koude-opslag en zonnepanelen gaan we met ons gebouw van energielabel G naar energielabel A+”, vertelt de heer Jonker, facilitair directeur van Hogeschool Viaa. “Dit is zo’n bijzonder grote stap vooruit dat het Energiefonds dit volledig subsidieert. Heel uitzonderlijk!”

Viaa vindt het belangrijk dat medewerkers en studenten van de Hogeschool zelf ook bewust zijn van hun mogelijkheden op gebied van duurzaamheid. Daarom roepen ze iedereen op om in een ‘ugly sweater’ naar school te komen. Een jury onder leiding van Dorine Putman, ambassadeur van het Energiefonds, zal de truien beoordelen. Jonker zegt: “Het is een creatieve manier om mensen aan het denken te zetten. Door een warme trui kan de verwarming weer een graadje lager en zo bespaar je energie.”

Aansluitend is er een modeshow die in samenwerking met Echt Sjaan uit Zwolle wordt georganiseerd. Medewerkers van Viaa showen duurzame en fair trade kleding. ’s Middags is er een duurzame markt in de aula van Hogeschool Viaa. Medewerkers en studenten zijn van harte welkom om ideeën op te doen bij ondernemers uit Zwolle. Daarna wordt de officiële samenwerking met BAM ondertekend.

Bron: Weblog Zwolle