Humantotalcare kiest voor Breeam én Well certificering

| Door IVVD

humantotalcare-logo-400x171Als eerste in Nederland start HumanTotalCare in 2017 nieuwbouw en renovatie conform de Well Building Standard, casco en inrichting. Focus is het welbevinden van medewerkers. Het Well-certificaat is de enige standaard ter wereld voor gebouwen en organisaties die een gezonde en vitale werkomgeving garandeert.

Grondlegger van de Well Building Standard, Phil Williams: “Having a leading firm such as HumanTotalCare recognize that the health, wellbeing and performance of their people is so important and is very positive on every level. By investing in their buildings and operations they show their commitment to the overall daily and long term health and happiness of their people. Those same people are now better positioned to increase their personal performance and provide better service to their customer and clients. Since society is made up of people, the effect is extended to the greater good so that individuals, businesses and the local communities of the Netherlands benefit.”

Een Well-gecertificeerd gebouw richt zich op de volgende 7 aspecten: lucht, water, voeding, licht, vitaliteit, comfort en een gezonde geest. De nieuwbouw zal ook voldoen aan de BREEAM-NLcertificering. Met BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie worden gebouwen beoordeeld op negen verschillende duurzaamheidsonderwerpen: management, gezondheid, energie, transport, water, materialen, afval, landgebruik en ecologie en vervuiling.

De inrichting van de nieuwbouw en renovatie wordt gebaseerd op eigen unieke werkconcepten, waardoor HumanTotalCare met dit unieke exterieur en interieur een eigen normering introduceert als het gaat om de duurzame werkomgeving: de HTC Building Standard.

Algemeen directeur HumanTotalCare, Wim Huijbregts: “Ik ben zeer verheugd dat we deze nieuwbouw realiseren. Het wordt een inspirerende, innovatieve en gezellige ontmoetingsplek, en hiermee verrijken we de professie en het persoonlijk leven van onze mensen.”

HumanTotalCare realiseert de nieuwbouw in samenwerking met BAM. BAM heeft als missie een duurzame omgeving te bouwen die het leven van mensen verbetert en sluit daarmee aan op de visie van HumanTotalCare. Door bouw en techniek te integreren zijn de huisvestingsoplossingen van BAM klaar voor de veranderende functie en technologie van de toekomst. Als partner voor de volledige levenscyclus van een gebouw, ligt de focus op een totaalaanbod, van planvorming en bouw tot langdurige exploitatie en onderhoud.

Joh Hoen, regiodirecteur BAM Bouw en Techniek: “BAM heeft geïnvesteerd in het verkrijgen van kennis over Well. Het is prachtig dat we deze kennis bij dit project al direct kunnen gaan toepassen. BAM heeft als ambitie leidend te zijn in duurzaam bouwen. Well en BREEAM ondersteunen deze ambitie.”
MH1architecten is na een zeer uitvoering selectietraject de architect van de nieuwbouw en de renovatie geworden. Zij hebben ruim 25 jaar ervaring in het ontwerpen van eigentijdse architectuur. Verder werken mee Jv2 Bouwadvies, de M3E Groep en Progam Bouwmanagement.