Kantoor in watertanks

| Door IVVD

republiq-kantoor-watertank1Een oude watertank kan prima dienen als kantoorruimte. Dat vinden ze althans bij Republiq, een big data en consultancy bureau uit ‘s-Hertogenbosch dat zich richt op ingewikkelde vraagstukken binnen het maatschappelijk vastgoed. Het snel groeiende bedrijf opende donderdag 22 juni het nieuwe kantoor in de monumentale watertoren op het Hinthamereinde in ’s-Hertogenbosch.
republiq-kantoor-watertank2

Een tikkeltje brutaal en nét even anders, zo zou je de nieuwe werkruimte wel kunnen noemen. Maar dat past dan ook uitstekend bij het jonge bedrijf Republiq. Het bedrijf groeide in drie jaar tijd van 3 naar 20 medewerkers. Het werd dus hoog tijd voor uitbreiding.

Toen het kantoor op de vijfde verdieping te klein werd, en uitbreiden op de overige verdiepingen in de watertoren zelf lastig bleek, kwamen de twee onbenutte watertanks in beeld die boven de vijfde verdieping van het kantoor hingen. Er werd in vier maanden tijd 5.000 kilo staal weggezaagd, ramen geplaatst, een overlegruimte toegevoegd en een extra verdieping naar binnen getakeld.

Het totale proces werd door Republiq zelf begeleid. De ingrijpende verbouwing is nu af en trots opende Republiq dan ook het nieuwe kantoor. Oprichter Marten Middendorp: ”Het kostte tijd en moeite, maar het eindresultaat is prachtig. Het is een eigenzinnige en creatieve werkplek in het mooiste rijksmonument van ’s-Hertogenbosch geworden, precies het kantoor dat bij ons past!”.

text
Ondertussen blijft Republiq groeien. Laatste aanwinst in het bedrijf is Ingrid Janssen, ook verbonden aan de TIAS School for Business & Society. Zij gaat als partner van Republiq aan de slag met het thema Smart Cities, stedelijke ontwikkeling op basis van (open) data. Republiq is vastberaden om met big data meer grip te bieden op de ontwikkeling van de stad.