Klaar voor de toekomst met behoud van historie

| Door IVVD

Met friet en frisdrank rondde Havensteder woensdag 17 april de verbouwing van 90 woningen in Delfshaven af. We creëerden een grotere diversiteit aan type woningen door een aantal begane grondwoningen met een eerste verdieping samen te voegen. Hierdoor kunnen ook grotere gezinnen in de wijk blijven wonen.

Klaar voor de toekomst met behoud van historie
De woningen zijn volledig gerenoveerd en voorzien van nieuwe badkamers en keukens. De oorspronkelijke elementen en details zijn hersteld om blok uit 1911 de historische uitstraling te geven die het verdient. Hoogwaardige isolatie zorgt ervoor dat het energielabel een flinke sprong maakt van gemiddeld label D naar het zuinige label A. Ook zijn de woningen klaar om op termijn over te gaan van gas naar het warmtenet. Isoleren is wat ons betreft de eerste stap in de energietransitie. Isoleren leidt tot lagere energiekosten. De lagere energiekosten dragen bij aan zowel lagere woonlasten als meer comfort. Daarnaast hoeft energie die niet verbruikt wordt ook niet duurzaam opgewekt te worden.

Niet alleen de woningen
Naast de woningen verduurzaamden we ook de binnentuin. De binnentuin is klimaatadaptief en biedt ruimte aan het bergen van water. Bij piekbuien vangen kratten het regenwater op. De kratten geven het water vervolgens gedoseerd vrij. Ook pasten we de beplanting aan en plaatsten we waterdoorlatende bestrating. Zo voorkomen we wateroverlast. De inrichting van de tuin is samen met de bewoners vormgegeven.

Bijdrage aan de wijk
Havensteder is sinds jaar en dag goed verankerd in Bospolder-Tussendijken. Wij verhuren zo’n 3.800 woningen in de wijk Bospolder Tussendijk. Samen met onze partners in het wijknetwerk zijn wij actief betrokken bij de aanpak van de uitdagingen op het gebied van betaalbaar wonen, veiligheid, leefbaarheid en duurzaamheid. Daarom werken wij actief samen met de gemeente aan een Veerkrachtig BOTU.

Met de oplevering van 90 woningen aan de Schans en Watergeusstraat voegen we duurzame en betaalbare sociale huurwoningen toe aan de wijk. Op een enkele na, zijn alle woningen verhuurd.