Lagere energiekosten door verkoop en renovatie serviceflat Avondrust

| Door IVVD

avondrustStichting Cedrah vindt het belangrijk om ook in de toekomst wonen, zorg en diensten te kunnen blijven bieden aan haar doelgroep. Op basis van onderzoek is daarom besloten om de gedateerde serviceflat Avondrust te Rotterdam in 2017 te renoveren. Om de renovatie van Avondrust financieel mogelijk te maken, zal Estea Capital uit Ede eigenaar worden van het pand en zorgdragen voor de renovatie.

De renovatie
Serviceflat Avondrust is een gedateerd complex met 116 appartementen, dat bouwkundig en installatietechnisch niet meer voldoet aan de huidige wensen en eisen. Door de renovatie wordt het appartementencomplex duurzaam, toekomstbestendig en eigentijds, zodat ingespeeld kan worden op de (toekomstige) klantvraag. De gerenoveerde appartementen zijn geschikt voor bewoners met of zonder zorgvraag. Daarnaast maakt het complex een ‘label-sprong’ van label G naar A+, waardoor de huidige en toekomstige bewoners sterk zullen besparen op de energiekosten.

Vertrouwde woonleefgemeenschap
Door de verkoop van Avondrust gaat Cedrah een (langlopende) samenwerking met Estea aan, waarbij de missie en visie van Cedrah behouden kunnen blijven. Cedrah is het aanspreekpunt voor de bewoners tijdens en na de renovatie. Daarnaast zal Cedrah het 1e jaar na oplevering verhuurmakelaar zijn en worden klanten van Cedrah de komende 5 jaar met voorrang gehuisvest. Door het huren van de algemene ruimten op de begane grond (ontmoetingsruimte, kantoor, personeelspost en logeerkamer) behouden we zoveel mogelijk de gewenste sfeer in de woonleefgemeenschap. Zo kunnen de klanten van Cedrah ook in de toekomst comfortabel wonen binnen een vertrouwde woonleefgemeenschap, met zorg binnen handbereik.