NHL Hogeschool plaatst 1.828 zonnepanelen

| Door IVVD

In 2017 liggen 1.828 zonnepanelen op het dak van NHL Hogeschool. De onderwijsinstelling heeft al in 2014 met succes SDE+-subsidie aangevraagd en gaat nu over tot plaatsing.

Het pv-systeem biedt de school directe onderzoeksmogelijkheden met betrekking tot opwekking van duurzame energie. Het is een onderwerp waar de research group Renewable Resources zich dagelijks mee bezighoudt en het initiatief voor de aanleg van het zonnepark komt dan ook van deze onderzoeksgroep.

Engie Services Noord is nauw betrokken bij de ontwikkeling van het zonnepark en zal ook het plaatsen van de panelen op het dak van de NHL verzorgen. ‘Met 1.828 panelen wekken we 420 megawattuur per jaar op, dat overeenkomt met het verbruik van ongeveer 130 huishoudens’, aldus Woud van Woudenberg van de research group Renewable Resources. ‘Dit is een substantiële bijdrage aan ons jaarlijks energieverbruik. Maar het is nog onvoldoende om ons totale verbruik af te dekken. Dat betekent dat we allemaal blijven zoeken naar mogelijkheden om de duurzaamheid verder te vergroten.’