Nieuwbouw STC Waalhaven Z.z. 16: MBO verbonden met bedrijfsleven

| Door IVVD

11_STC_Waalhaven-400x250De nieuwbouw voor het MBO van het Scheepvaart en Transportcollege in gebruik genomen. Een stoer gebouw dat zich met een overstek van maar liefst 7 meter prominent manifesteert aan de Waalhaven, het logistieke centrum van Rotterdam. Uitgangspunt van het ontwerp door DP6 architectuurstudio is dat het gebouw aansluit op de praktijk van het bedrijfsleven.

Het nieuwe STC Waalhaven Z.z. 16 huisvest vier gespecialiseerde MBO-opleidingen: Wegtransport, Logistiek, Luchtvaart en Rail. Robert Alewijnse (architect-directeur DP6): “Om de studenten te motiveren en stimuleren is de praktijk overal in het gebouw zichtbaar en voelbaar; het nieuwe gebouw ‘ademt’ praktijk. Dit gebeurt door de materialisatie van het interieur met verwijzingen naar transport en techniek, door het zichtbaar maken van de simulatieruimten en door het uitzicht op de havens van Rotterdam.”

De nieuwe huisvesting vormt samen met het, tevens door DP6 ontworpen, bestaande gebouw van het STC aan de Waalhaven een campus. De buitenruimten van de nieuwbouw en het bestaande gebouw lopen in elkaar over. Op de 4de verdieping is STC Waalhaven z.z. 16 via een loopbrug verbonden met het bestaande STC Waalhaven.

Het hele project is integraal ontworpen in BIM.

Foto’s:  fotograaf Ossip van Duivenbode