Nieuwe GevelAlliantie bundelt dak- en gevelexpertise voor duurzaam renoveren

| Door IVVD

Op 2 oktober 2019 is de GevelAlliantie officieel van start gegaan. Dit nieuwe initiatief in de bouwsector is gespecialiseerd in het duurzaam renoveren en transformeren van de schil van gebouwen en woningen. In de alliantie bundelen meer dan 300 dak- en gevelexperts hun kennis en ervaring. Het bedrijf richt zich vooral op opdrachten waar vakmanschap en de wil om echt samen te werken het verschil maken.

Duurzame schil is de basis
De GevelAlliantie werkt met verschillende typen opdrachtgevers samen: bedrijven zoals corporaties, zorginstellingen en investeerders in vastgoed. Machiel Peltenburg: “Voor iedereen die een gebouw of woning in eigendom heeft, gelden dezelfde milieueisen: alles moet in 2050 energieneutraal zijn. Een duurzame schil vormt de basis voor alle plannen die op dit gebied gemaakt worden. Of je nu kiest voor energielabel A of meteen een stap verder gaat naar Nul-op-de-Meter.”

Meedenken vanaf het begin levert beste resultaat en lagere uitvoeringskosten
De gevelspecialist onderscheidt zich op verschillende manieren in de samenwerking met haar opdrachtgevers. Peltenburg: “We bereiken het beste resultaat als we ons verantwoordelijk mogen voelen voor de opgave van onze klanten. Daarom denken we graag vanaf het eerste begin mee. Uit ervaring weten we dat de gebundelde kennis en kunde van onze vakkundige gevelspecialisten niet alleen slimme ontwerpoplossingen en -optimalisaties oplevert, maar ook lagere uitvoeringskosten.”

Gastvrij renoveren: focus op bewonersbegeleiding
De GevelAlliantie besteedt veel tijd aan het goed samenwerken van alle gevelspecialisten en het begeleiden van bewoners. “Gastvrij renoveren noemen we dat”, zegt Peltenburg. “Want hoe mooi een gerenoveerde woning of een gerenoveerd gebouw ook wordt, bewoners of huurders staan bijna nooit te juichen als je over de plannen vertelt. Niet alleen omdat ze opzien tegen de overlast, maar ook omdat ze geen idee hebben hoe het er na renovatie uit zal zien.” Die onzekerheid wordt vaak versterkt door het bouwtechnisch proces waarbij weinig oog is voor de mens. Daarom is de juiste bewonersbegeleiding voor de GevelAlliantie een van de belangrijkste voorwaarden voor een succesvol project.

Over de GevelAlliantie
De GevelAlliantie is een nieuw initiatief in de bouwsector dat zich richt op duurzame renovatie en transformatie van de volledige schil van woningen en gebouwen. Als flexibele bouwpartner bundelt het bedrijf bij elk project de juiste specialistische kennis en denkt het mee vanaf het voortraject. Het bedrijf richt zich op voor woningcorporaties, zorginstellingen, bouwbedrijven en beleggers. Meer informatie: http://www.gevelalliantie.nl/