Nieuwe totaaloplossing realiseert Nul-op-de-Meter woningen

| Door IVVD

LG-totaaloplossingLG heeft een energiemodule ontwikkeld waarmee woningen energieneutraal worden gemaakt. De introductie van de module in Nederland betekent, volgens LG, een wereldwijde primeur. Deze totaaloplossing bestaat uit een warmtepomp, zonnepanelen, sanitair warm water, ventilatie, energieopslag en energiemonitoring. Daarnaast levert LG een op maat gemaakte softwareoplossing voor het bedienen van deze oplossing. Het grote voordeel van de totaaloplossing is dat de woningen worden verduurzaamd, bijdragen aan een beter milieu en er geringe kosten voor energielasten zijn. Daarnaast ondervinden bewoners nauwelijks hinder van de installatie van de energiemodule van LG.

Met de totaaloplossing kunnen niet alleen woningcorporaties maar ook huiseigenaren hun woning verduurzamen, zowel bij renovatie als nieuwbouw. Hiermee gaat het energielabel van de woning omhoog en stijgt de waarde van het huis. Voor kopers betekent dit dat ze fors besparen op energiekosten, geen CO2-uitstoot hebben en dus bijdragen aan een beter milieu. In geval van huurwoningen wordt gegarandeerd dat de energieprijs voor huurders niet omhoog gaat.

 

LG introduceert de totaaloplossing als eerste in de Jan van Scorelstraat in Leeuwarden. Hiermee draagt LG bij aan het project van woningcorporatie Elkien in samenwerking met Dijkstra Draisma om de woningen energieneutraal te maken. De sociale huurwoningen stammen uit de jaren zestig en zijn nu nog afhankelijk van gas. Om de woning wordt nu een soort schil gebouwd, met een dak met zonnepanelen, die ervoor zorgt dat de woning goed wordt geïsoleerd. Hierdoor gaat er weinig warmte verloren. De energie die wordt opgewekt, wordt binnen het huis verbruikt. Hierdoor gaat er geen energie verloren en blijft de energiemeter op nul staan.

LG is hierin uniek omdat het de enige leverancier is van een eigen totaaloplossing. Afnemers hoeven dus geen afspraken te maken met afzonderlijke partijen. De unit is opgebouwd als prefab-oplossing waardoor er voor de installateur sprake is van een plug en play-module en daardoor niet verplicht is om in het bezit te zijn van een F gassen-certificering bij het installeren van de energiemodule.

“In de markt zagen wij dat veel installateurs een oplossing probeerden samen te stellen met producten van meerdere partijen en dit levert in de praktijk de nodige uitdagingen op. Wij bieden nu een unieke totaaloplossing omdat alle producten, zowel software als hardware, worden geleverd door LG en perfect op elkaar zijn afgestemd, waar we ook nog eens een unieke systeemgarantie op de complete module kunnen geven vanuit LG,” zegt Richard de Waal, Directeur Air Solutions bij LG Electronics Benelux. “Onze oplossing zorgt ervoor dat een woning volledig energieneutraal en gasloos kan worden gemaakt, waardoor er geen schadelijke uitstoot meer is. Dit levert niet alleen een lage energierekening op, maar draagt ook bij aan een schoner milieu.”