Nieuwe woningen in Dijkstraten zorgen voor doorstroming op de woningmarkt

| Door IVVD

Vanaf eind februari levert Woonstichting ’thuis 33 Nul Op de Meter huurwoningen op in Dijkstraten. Het zijn 2 type woningen, 23 woningen met 2 slaapkamers bestemd voor 1 tot 3 persoonshuishouden en 10 woningen met 3 slaapkamers bestemd voor 2 of meer persoonshuishouden.

Voorrang voor huurders van ’thuis
Voor de 10 grotere woningen met 3 slaapkamers geldt een voorrangsregel. Huurders van een sociale huurwoning van ’thuis in Best, met een 3 of meer persoonshuishouden, krijgen voorrang. Het gaat om huishoudens die uit hun woning gegroeid zijn. Door voorrang te verlenen bieden we deze gezinnen een kans op een woning die bij ze past. Zo zorgen we voor doorstroming op de woningmarkt.

Met deze NOM woningen dragen we bij aan een duurzame wereld
Deze 33 nieuwbouwwoningen zijn Nul Op de Meter. Dat betekent dat de woningen zeer goed geïsoleerd zijn en de zonnepanelen op de woningen zoveel energie kunnen opwekken als een huishouden gemiddeld genomen over een jaar gebruikt. Daarnaast hebben de woningen geen gasaansluiting. Door de bouw van dit soort woningen dragen we bij aan een duurzame wereld. Daar gaan we voor bij ’thuis.