QuaRijn vervangt Het Zonnehuis in Doorn

| Door IVVD

nieuwbouw-doorn-400x225Al lange tijd bestaat de wens van een nieuw Zonnehuis in Doorn. Vandaag kan Mirjam Hagen, bestuurder QuaRijn, volmondig bevestigen dat het nieuwbouwplan van Het Zonnehuis officieel rond is. QuaRijn is de afgelopen periode begeleid door bouwmanagement adviesbureau Hevo. Samen hebben zij aannemer Janssen De Jong Bouw en installateur Verstappen van Amelsvoort B.V. bereid gevonden om de nieuwbouw in de komende jaren mogelijk te maken. Het prachtige ontwerp van de nieuwbouw is afkomstig van Peters & Lammerink architecten.

Nieuwbouwplan
Het plan bestaat uit de bouw van drie landhuizen en de opdracht voor de bouw van de eerste twee landhuizen is nu gegeven door de Raad van Toezicht van QuaRijn.

Gezondheidscentrum
In het hoofdgebouw komt ook een gezondheidscentrum. De partners van het gezondheidscentrum zijn: Diakonessenhuis met een polikliniek , de Doornse Apotheek, huisartsenpraktijken Heuvelrug Medisch Centrum (+HMC) en Groeneveld en het Kennis- en Behandelcentrum van QuaRijn. De nieuwbouw voorziet daarmee in een belangrijke maatschappelijke functie voor de gemeenten Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede.

Kleinschalig
In de nieuwbouw wordt elke afdeling kleinschalig opgezet en zijn alle ruime 1-persoonsstudio’s voorzien van eigen sanitair. De wooneenheden krijgen allemaal een gezamenlijke huiskamer met een ruim terras of balkon. Deze worden goed toegankelijk, zodat alle bewoners de mogelijkheid hebben om naar buiten te gaan. Ook komt er tussen de gebouwen een parkachtige tuin, met rolstoeltoegankelijke paden én speciale tuinen voor specifieke doelgroepen, zoals een kas en moestuin bij de Korsakov woningen, waar bewoners zelf kunnen tuinieren.

Duurzaamheid
Bij de bouw van de landhuizen staat duurzaamheid centraal. Er komen dikke muren, het pand wordt gasloos, er komt isolerend glas, brontechnologie die gebruik maakt van warmte en koude uit de bodem en uiteraard zonnepanelen. Alles om bij te dragen aan de klimaatdoelstellingen van de gemeente.

Planning
Als alles volgens de planning van QuaRijn en aannemer Janssen De Jong Bouw verloopt, starten de eerste sloop- en bouwwerkzaamheden half november. De landhuizen worden gefaseerd gebouwd. Het totale bouwtraject loopt door tot in 2022. We zorgen er zo voor, dat vrijwel alle bewoners vanuit hun huidige woningen direct kunnen verhuizen naar de nieuwbouw.