Rekentool verduurzamen sportaccommodaties

| Door Odette Koldewey

Na het invullen van enkele basiskenmerken van de accommodatie, brengt de rekentool de kosten en opbrengsten van de verduurzamingsmaatregelen in beeld.

In opdracht van Kenniscentrum Sport & Bewegen heeft bbn adviseurs een rekentool ontwikkeld voor het verduurzamen van sportaccommodaties. Eigenaren van accommodaties kunnen zo op eenvoudige wijze inzicht krijgen in de mogelijkheden voor verduurzamen.

Na het invullen van enkele basiskenmerken van de accommodatie, brengt de rekentool de kosten en opbrengsten van de verduurzamingsmaatregelen in beeld. Door aan te geven welke maatregelen al uitgevoerd zijn of niet gewenst zijn, kan de gebruiker spelen met verschillende scenario’s.

Het doel is dat eigenaren zo een beeld kunnen vormen van alle mogelijkheden wanneer zij aan de start staan van een nieuwe investeringsopgave.

Kwartiermaker
De afgelopen twee jaar heeft bbn adviseurs Kenniscentrum Sport & Bewegen ondersteund in hun de rol als kennispartner, aanjager en initiator van de verduurzaming van de sportsector. Als kwartiermaker en projectmanager hebben we samen duurzamesportsector.nl vormgegeven.

Ook hebben we een verduurzamingsgame ontwikkeld en Frequently Asked Questions beantwoord over eigenaarschap, zonnepanelen, warmtepompen, isolatie en LED verlichting. De rekentool verduurzamen sportaccommodaties komt voort uit deze samenwerking.

Onze voormalige collega Michael Poot is inmiddels overgestapt naar KennisCentrum Sport en Bewegen om verder vorm te geven aan het verduurzamen van sportaccommodaties.

Duurzaamheidsambassadeur
De rekentool voor het verduurzamen van sportaccommodaties markeert het einde van een mooie samenwerking die aansluit bij de ambities van bbn adviseurs om duurzaamheid in alle onderdelen van de bedrijfsvoering te integreren en als duurzaamheidsambassadeur te functioneren in al onze projecten.
Zo wil bbn adviseurs de wereld een stukje schoner maken en bijdragen aan de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties. Er is immers geen plan(eet) B! In het Jaarverslag Team DuPla 2020 lees je wat onze duurzame ambities in de praktijk betekenen.