Rochdale zet tijdelijk woningen van 28 m2 neer

| Door IVVD

rochdale-csm_science_park_400x250Rochdale en circulair woningbouwer NEZZT gaan samen 240 woonunits bouwen op het Amsterdam Science Park. Zowel starters (waaronder ook studenten) als statushouders komen vanaf april 2018 hiervoor in aanmerking. Het betreft woningen van 28 vierkante meter waarbij gebruikt wordt gemaakt van de zogenaamde circulaire en modulaire bouwmethodes. Woningen zijn gemaakt van duurzame materialen en op een eenvoudige manier kunnen ze worden aangepast en verplaatst. In de toekomst kunnen ze worden hergebruikt op andere locaties en voor andere doelgroepen. Verder zijn ze uitermate goed geïsoleerd waardoor er maar weinig energie wordt verbruikt.

Flexibel
De woningen worden in ongeveer 3 weken op Science Park geplaatst, waarna ze compleet worden afgemonteerd. Bovendien zijn ze in vergelijking met andere mogelijkheden veel goedkoper. Bas de Haan, Directeur NEZZT: “Alles wat we bij NEZZT doen, staat in het teken van wooncomfort, aanpasbaarheid en circulair bouwen. Een gebouw kan zo steeds weer worden aangepast aan de actuele behoefte en zorgen we voor een haalbare business case.”

Woningnood
Amsterdam bouwt tot en met volgend jaar 2700 extra woningen voor statushouders. Bestuurder van Rochdale Birgitte de Maar: ‘In Amsterdam is de woningnood groot. Vooral starters en studenten vinden nauwelijks een woning. Daarnaast hebben in Amsterdam ook statushouders recht op onderdak. Het behoort tot onze kerntaak. En op deze flexibele en duurzame manier dragen we ons steentje bij en kunnen we snel nieuwe woningen opleveren. De oplossing die Nezzt biedt, vinden wij uitermate effectief.’