Slim Opgewekt en Energiefonds Overijssel bundelen krachten om scholen in Overijssel te verduurzamen

| Door IVVD

slim-opgewekt+energiefonds-logo-400x250Slim Opgewekt en Energiefonds Overijssel bieden scholen in Overijssel een unieke kans om nog deze zomer te verduurzamen. Daartoe hebben zij een speciaal fonds opgericht waarin 2,4 miljoen euro beschikbaar is om scholen te faciliteren bij het verduurzamen van hun gebouwen. Basis- en voortgezet onderwijs scholen in Overijssel die hiervoor belangstelling hebben, kunnen zich voor 21 februari aanmelden.

Energiefonds Overijssel is opgericht door de provincie Overijssel. Het fonds investeert in duurzame energiebronnen en innovatieve ontwikkelingen om zo de ambities van Overijssel: 20% duurzame energie in 2023, waar te kunnen maken.

Unieke kans voor scholen
Voor de deelnemende scholen wordt een verduurzamingsplan uitgewerkt. Met geld uit het speciaal hiervoor opgerichte fonds van Energiefonds Overijssel en Slim Opgewekt kunnen de duurzame maatregelen gerealiseerd worden, waardoor voorinvestering door de school niet nodig is. Daarnaast biedt Slim Opgewekt een speciaal bewustwordingsprogramma op maat voor leerlingen van de school. “Met ledverlichting en zonnepanelen bespaart de school naar verwachting tussen de 20 en 40% op haar stroomkosten, geld dat weer ten goede kan komen aan het onderwijs. Wij kunnen niet wachten om in Overijssel aan de slag te gaan”, zegt Leonn Sekender, een van de oprichters van Slim Opgewekt!

Investeren in een bewezen aanpak
Slim Opgewekt verduurzaamde in samenwerking met het Innovatie- en Energiefonds Gelderland al vele scholen in Gelderland. Het begeleiden bij het verduurzamen in zowel financieel als technisch opzicht in combinatie met bewustwordingsactiviteiten voor leerlingen, is voor scholen een aantrekkelijk totaalpakket. Energiefonds Overijssel is enthousiast over de bewezen aanpak van Slim Opgewekt: “Ook scholen kunnen een belangrijke rol spelen in de energietransitie in Overijssel, door hun gebouwen te verduurzamen en leerlingen energiebewust te maken. Wij willen deze ontwikkeling graag faciliteren,” aldus Bas-Jan Blom van Energiefonds Overijssel.

Inschrijving nu geopend
Geïnteresseerde scholen kunnen zich voor 21 februari aanmelden bij Bram Sluijk van Slim Opgewekt, via bram@slimopgewekt.nl, telefoonnummer 06-23271633. Naar verwachting kan het fonds zo’n twintig scholen faciliteren bij de verduurzaming van hun gebouw.

Over Slim Opgewekt
Slim Opgewekt verduurzaamt sinds 2012 scholen door stroom te besparen, zonnestroom op te wekken en kinderen bewust te maken van duurzaamheid en duurzame energie. Slim Opgewekt heeft inmiddels bijna 100 scholen verduurzaamd en daarmee al meer dan 30.000 kinderen bereikt.

Over Energiefonds Overijssel
Energiefonds Overijssel financiert projecten op het gebied van energiebesparing en productie van hernieuwbare energie. Niet op de traditionele manier met subsidies, maar door participaties, leningen en garanties. Zo draagt Energiefonds Overijssel bij aan werkgelegenheid, ondernemerschap en innovatie. En aan de ambitie van Overijssel: 20% nieuwe energie in 2023.