Slotervaartziekenhuis wordt Centrum voor Zorg Slotervaart

| Door IVVD

De Amsterdamse vastgoedonderneming Zadelhoff is definitief eigenaar van het voormalige Slotervaart ziekenhuis. Om dit moment te markeren wordt het kunstwerk op het dak van het gebouw ’s nachts voortaan rood aangelicht. Het akkoord waarmee de schuldeisers in het faillissement van MC Slotervaart op 30 april instemden, is op 14 april door de rechtbank Amsterdam goedgekeurd, en per 22 mei 2020 officieel opgeheven.

Na intensief overleg bereikte Zadelhoff en de Gemeente in december 2019 overeenstemming over de invulling van het gebouw met als resultaat een passende langjarige maatschappelijke invulling voor de zorg.

Centrum voor Zorg Slotervaart
Zadelhoff zal het voormalige ziekenhuisgebouw transformeren tot ‘Centrum voor Zorg Slotervaart’ waar met name 1e lijns betaalbare buurtzorg wordt geleverd. Het voormalige beddenhuis op de bovenste etages worden verbouwd tot verpleeghuis voor de Amsterdamse zorgaanbieders. Op de lager gelegen etages komen betaalbare werkruimtes voor eerstelijns zorgpartijen zoals huisartsen, en algemene ruimtes waar buurbewoners terecht kunnen voor een buurtvergadering of een betaalbare verse maaltijd. Op termijn zal op het omliggende terrein in samenwerking met de gemeente Amsterdam een woon-werk omgeving gerealiseerd worden. Dit zorgkwartier kan de behoefte van urgente huisvestingsvraagstukken in de zorg op korte en lange termijn betaalbaar invullen en de zorg in Slotervaart weer op de kaart zetten.

Kunstwerk rood aangelicht
Sinds 1998 staat er een markant kunstwerk op het dak van het Slotervaartziekenhuis. Deze kubus gemaakt door kunstenaar Piet Hein Stulemeijer wordt vanaf dit moment iedere nacht rood aangelicht. Rood is bij toeval eveneens de kleur die sinds jaar en dag bij Zadelhoff hoort, In het verleden werd dit kunstwerk ook altijd in deze kleur verlicht, maar deze verlichting werkte al jaren niet meer.

Meer informatie op www.toekomstmcslotervaart.nl.