Sportaccommodaties Woerden zijn op weg naar energieneutraal

| Door IVVD

zonnepanelenAcht gymzalen en sporthallen in Woerden en Harmelen die in bezit en beheer zijn van de gemeente, worden verduurzaamd door middel van het nemen van diverse maatregelen. Alle accommodaties krijgen energielabel A en zeven hiervan zijn straks (bijna) energieneutraal. Deze maatregelen dragen bij aan de ambitie om in 2030 klimaatneutraal te zijn. Dat schrijft de Woerdense Courant.

Door isolatie, dubbel glas, LED-verlichting en energiezuinige installaties kan het energieverbruik aanmerkelijk omlaag. Bovendien leiden de maatregelen tot een vermindering van de CO2-uitstoot met 300.000 kg per jaar. Door het afsluiten van de gasaansluiting en de toepassing van warmtepompen bij zeven van de acht gebouwen worden deze ‘all electric’.

De helft van de accommodaties is inmiddels voorzien van zonnepanelen. De overige locaties volgen medio 2018. Voor de zonnepanelen is subsidie beschikbaar gesteld. De totale opbrengst van deze panelen bedraagt 475.000 kWh. In totaal liggen er straks 1855 zonnepanelen op de daken van deze accommodaties. Hans Haring, wethouder duurzaamheid: “Met de zonnepanelen op de daken en straks ook het nemen van andere maatregelen in deze gebouwen geven we als gemeente het goede voorbeeld. We laten zien dat het ook bij oudere panden de moeite waard is om energiebesparende maatregelen te treffen.”