Sporthal De Drie Linden in Prinsenbeek ontvangt het energielabel A

| Door IVVD

Zaterdag 22 september vierde sporthal De Drie Linden ’t 20-jarig bestaan en haar ‘groene make-over’. Wethouder Paul de Beer onthulde het eerste energielabel op de gevel van de sporthal. Dit energielabel gaan de inwoners van Breda de komende maanden steeds meer zien in de gemeente. Alle verduurzaamde gemeentelijke gebouwen krijgen er namelijk tijdelijk een.

sporhal-de-drie-linden-prinsenbeek-400x250Er is afgelopen maanden flink geklust aan de sporthal aande Heisprong 15. Een waslijst aan duurzame maatregelen is uitgevoerd en heeft ervoor gezorgd dat de sporthal nu energielabel A heeft. Zowel de gemeente als de in het beheer participerende stichting van de sporthal zijn trots op dit resultaat! De gevels zijn voorzien van isolatie, kozijnen kregen in de voorgevel triple glas, de daken zijn extra geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen en voor het verwarmen en koelen van de sporthal is ’n warmtepomp geplaatst. Verder is op de ventilatie warmteterugwinning toegepast en is de verlichting vervangen door led-verlichting. De Drie Linden is niet de enige plek waar de gemeente aan de slag is gegaan. De komende jaren gebeurt dit met zo’n 75 gebouwen waarvan de gemeente eigenaar is. Deze maatregelen besparen in totaal gemiddeld zo’n 40% energie en de gebouwen krijgen na de aanpak bijna allemaal het energielabel A. Dat heeft dus behoorlijk wat impact op de energierekening, maar vooral op de CO2 uitstoot.

Wethouder Paul de Beer: “In totaal hebben we in Breda ruim 900 kton aan CO2 uitstoot te besparen. Een hele opgave dus, en dat kunnen we alleen door het samen aan te pakken. Met de energielabels aan de gebouwen maken we de inwoners bewust van de impact van verduurzamingsmaatregelen. Want ook in een ‘gewoon huis’ kunnen die van grote invloed zijn op de energierekening en de C02-uitstoot in Breda.”

Bron: Stadsblad Breda