Sporthal Numansdorp stuk duurzamer door nieuwe LED verlichting

| Door IVVD

Sporthal_numansdorp_400x250Sinds begin november heeft de sporthal in Numansdorp nieuwe LED-verlichting die 57% zuiniger is dan de vorige. Met deze verbetering maakt de sporthal meters in het duurzamer maken van Cromstrijen.

Tijdens de fittest voor senioren op maandag 27 november namen wethouders Boelhouwers en Paans een kijkje in de sporthal. Uiteraard om de aanwezigen aan te moedigen. Maar ook zagen zij met eigen ogen de nieuwe verlichting. Die duidelijk minder fel is en de sporters ten goede komt. Zo wordt er geen bal meer gemist!

De afgelopen jaren heeft de gemeente al diverse duurzaamheidsimpulsen gegeven aan Cromstrijen. Bijvoorbeeld door het verbeteren van de interne afvalinzameling op het gemeentehuis en de aanschaf van een laadpaal voor elektrische auto’s bij het gemeentehuis. Verder is de verlichting in een gedeelte van het gemeentehuis en de straatverlichting vervangen door LED-verlichting. Met deze aanpassing is de gemeente weer een stapje verder in het duurzamer maken van Cromstrijen. Volgend jaar wordt er onder andere geïnvesteerd in diverse openbare laadpalen voor elektrische fietsen en auto’s in zowel Klaaswaal als Numansdorp.