Start bouw gezondheidscentrum en 26 sociale huurwoningen

| Door IVVD

dudokVan braakliggend terrein naar een modern gezondheidscentrum en sociale huurappartementen. De hoek van de Anthony Fokkerweg en de Minckelersstraat in Hilversum-Oost krijgt een transformatie: de contrasten tussen de verschillende straten komen samen in een nieuw markant gebouw. Dudok Wonen startte deze week met de bouw van de 26 sociale huurappartementen en 1300 m2 gezondheidscentrum.

‘De appartementen zijn een mix van studio’s en tweekamerappartementen en zijn erg geschikt voor jonge starters. De vraag naar dit soort sociale huurwoningen is groot in het Gooi’, aldus Harro Zanting, directeur-bestuurder van Dudok Wonen. Mensen die interesse hebben in de appartementen moeten nog even geduld hebben, eind 2017 worden ze via WoningNet verhuurd.

Persoonlijke en professionele zorg
Het gezondheidscentrum wordt gehuurd door Medisch Centrum Liebergen. In het gezondheidscentrum komen in elk geval een apotheek, enkele huisartsen en een fysiotherapiepraktijk. Medisch Centrum Liebergen is nog in gesprek met andere zorgverleners. ‘We willen meer zijn dan een verzamelgebouw. We gaan uit van samenwerking waarin disciplines elkaar aanvullen en versterken. Samen gaan we programma’s ontwikkelen waarin de patiënt centraal staat’, laat Robbert Brouwer, fysiotherapeut en één van de oprichters van het centrum, weten.

Verhuur voorjaar 2018
Bouwbedrijf Vink + Veenman voert de werkzaamheden in opdracht van Dudok Wonen uit. Naar verwachting is het nieuwe pand begin 2018 klaar. De verhuur van de appartementen start waarschijnlijk eind 2017.