Syntrus Achmea transformeert kantoor in Utrecht tot energiezuinige woningen

| Door IVVD

syntrusachmea-400x250Syntrus Achmea Real Estate & Finance laat voor het Pensioenfonds voor het Slagersbedrijf een leegstaand kantoor aan ’t Goylaan in Utrecht transformeren tot 39 energiezuinige appartementen. De bouw start naar verwachting in september van dit jaar. De oplevering staat gepland in het derde kwartaal van 2019.

De appartementen van zeventig tot ruim tachtig vierkante meter worden aangeboden in het middensegment en zijn bestemd voor een- en tweepersoonshuishoudens. Dat kunnen starters op de woningmarkt zijn, maar ook ouderen die dichtbij de stedelijke voorzieningen willen wonen. Voor de huurders zijn 39 parkeerplaatsen beschikbaar plus een gezamenlijke fietsenstalling. Bij oplevering krijgt het object het energielabel A.

De transformatie wordt ontwikkeld en uitgevoerd door Van Wijnen. Verkopers zijn Dexa Investments BV, Dexa Vastgoed BV en De Eerste Burg BV.

De acquisitie draagt bij aan de verdere verbetering en verduurzaming van de woningportefeuille van het pensioenfonds. “Tegelijkertijd voorzien de appartementen in de grote vraag naar betaalbare woonruimte in de stad Utrecht”, zegt Nicole Maarsen, directeur Vastgoedbeleggingen bij Syntrus Achmea RE&F. “Het energielabel A helpt huurders daarnaast aan een lage energierekening en een aangenaam wooncomfort.”

Syntrus Achmea RE&F is namens zijn klanten (pensioenfondsen en andere institutionele beleggers) heel actief in Utrecht. De afgelopen jaren zijn meer dan duizend woningen gerealiseerd in de stad, waarvan enkele honderden door transformatie van voormalige kantoren op onder meer de Neude en Oudenoord. Deze maand begint aan de Lomanlaan de sloop van een kantoorpand, waarna de bouw begint van twee woontorens met in totaal 119 appartementen in het middensegment.