Team ‘Who Dares’ wint prijsvraag revitalisering van Rotterdamse wijk Carnisse

| Door IVVD

Who Dares_streetview hartHet team Who Dares heeft de landelijke prijsvraag gewonnen voor een revitalisering van de Rotterdamse wijk Carnisse. In Who Dares werken zeven maatschappelijk betrokken organisaties samen, waaronder de Architekten Cie., Ballast Nedam Development en Syntrus Achmea Real Estate & Finance.

De prijsvraag, genaamd Who Cares, is een initiatief van Rijksbouwmeester Floris Alkemade. Doel is vernieuwende ideeën op te doen door de toenemende zorgbehoefte te koppelen aan stedelijke verduurzaming. Aan de prijsvraag namen maar liefst 174 multidisciplinaire teams deel, waarvan er twintig doordrongen tot de tweede ronde. De prijs-winnaars werden tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven bekendgemaakt.

De jury is lovend over de visie van team Who Dares: “Het plan kan een extra prikkel zijn voor het Nationaal Programma Rotterdam Zuid en een belangrijke voorbeeldwerking hebben voor hedendaagse stadsvernieuwing, waarbij zorginnovatie de motor van de vernieuwing is.”

In de woorden van het team Who Dares: “Een geliefde wijk is een duurzame wijk. Onze droom is een Carnisse voor iedereen; zorgzaam en bruisend, veelkleurig en vitaal, een vaste waarde in het iconische Rotterdam. Wij staan klaar om Carnisse een mooie toekomst te geven.”