Tilburg en Syntrus Achmea verlengen samenwerking gericht op meer middenhuur woningen

| Door IVVD

De gemeente Tilburg en Syntrus Achmea Real Estate & Finance verlengen hun succesvolle samenwerkingsovereenkomst met nog eens vijf jaar. Doel is om de komende periode minimaal 250 vrije sector huur woningen toe te voegen in de stad, voor het grootste deel met een middenhuur. Dat hebben beide partijen vandaag bekendgemaakt op de vastgoedbeurs Provada in Amsterdam.

Tilburg en Syntrus Achmea sloten in 2013 een eerste overeenkomst om meer vrije sector woningen in de gemeente te krijgen. De ambitie om ten minste 250 woningen te realiseren is ruimschoots gehaald. Namens zijn institutionele opdrachtgevers zorgde Syntrus Achmea voor ruim 400 nieuwe woningen in het middensegment, waaronder eengezinswoningen, appartementen en seniorenwoningen, in onder meer Berkel-Enschot, Stappegoor, Park Centraal, Koolhoven en aan de Quirijnboulevard, Magazijnstraat en Oude Dijk,.

De nieuwe overeenkomst moet ervoor zorgen dat er met name meer duurzame woningen komen in het lage middenhuursegment (tot 850 euro). Tilburg en Syntrus Achmea hebben afspraken gemaakt op welke manier deze kunnen worden toegevoegd aan de woningvoorraad in de gemeente. Juist aan deze woningen, bestemd voor mensen die net te veel verdienen voor een sociale huurwoning, bestaat een grote behoefte in de stad.

“Samenwerkingsovereenkomsten zijn een uitstekende manier om meer middenhuur te realiseren”, zegt Edvard van Luijn, director Acquisitie & Ontwikkeling bij Syntrus Achmea. “Onze ervaringen zijn zonder uitzondering positief. Wij zijn verheugd dat we met de gemeente Tilburg nu een nieuwe overeenkomst hebben gesloten, passend in de grote vraag naar deze woningen en voortvloeiend uit onze ambitie om als Stadspartner wijken en steden voor de lange termijn beter te maken.”

“Als gemeente worden we geconfronteerd met een hardnekkig tekort aan middeldure huurwoningen in onze stad”, aldus de Tilburgse wethouder Oscar Dusschooten (Wonen): “We zijn dan ook bijzonder verheugd dat Syntrus Achmea de bewezen succesvolle samenwerking op dit gebied ook de komende jaren continueert. We roepen andere partijen op om dit goede voorbeeld te volgen en ook een rol te pakken in deze aanzienlijke maatschappelijke opgave.”