Tynaarlo vervangt 23 oude school- en sportgebouwen

| Door IVVD

sporthal-400x250In Eelde, Vries en Zuidlaren worden nieuwe scholen en sportaccommodaties gerealiseerd. Daardoor komen de komende jaren de oude sport- en schoolgebouwen leeg te staan. Het gaat om 23 gebouwen.
Wethouder Nina Hofstra is er trots op dat het huidige college concrete plannen voor (ver) nieuwbouw van alle scholen en sportaccommodaties in de gemeente heeft gemaakt: “Binnen vijf jaar zijn alle scholen en sportgebouwen in de gemeente toekomstbestendig.”

In principe komen de oude gebouwen te koop te staan. Maar Hofstra ziet naast verkoop ook andere mogelijkheden: “Wie weet kunnen een aantal van deze gebouwen een plek bieden voor culturele en maatschappelijke partijen die op dit moment op zoek zijn naar passende huisvesting. Denk bijvoorbeeld aan het Klompenmuseum dat op de huidige plek uit z’n jasje groeit. Of Stichting Ol Eel , nu gevestigd op een tijdelijke locatie aan de mw. Bahler-Boermalaan, maar op zoek naar permanente huisvesting.”

Ook ziet de wethouder mogelijkheden om samen met Stichting Trias, die op dit moment de dorpshuizen De Pan en De Ludinge beheert, te kijken naar het herhuisvesten van de activiteiten die er op dit moment plaatsvinden.
Volop kansen dus, maar eerst zal de raad hiervoor beleid moeten ontwikkelen. Op 30 januari is er een informatieavond over dit onderwerp voor de raad.