Unieke duurzame en energiezuinige huurwoningen in Steenbergen

| Door IVVD

Als eerste gemeente en woningcorporatie in heel de provincie Noord-Brabant, gaan de Gemeente Steenbergen en Stadlander veertig semi-permanente Finch-woningen bouwen in de wijk Buiten de Veste, waarmee snel kan worden ingespeeld op de woningbehoefte in de sociale huursector. Finch-woningen, geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens, blinken uit in duurzaamheid en energiezuinigheid.

De nieuwe huizen gebruiken bijvoorbeeld geen fossiele brandstoffen zoals gas, worden uitgevoerd in massief hout, zijn ruimer dan tijdelijke woningen uit het goedkopere segment, gaan maximaal dertig jaar mee, en kunnen relatief eenvoudig op de betreffende locatie worden gebouwd. De woningen worden in vier appartementblokken van twee woonlagen gerealiseerd.

Geschikt voor alleenstaanden en starters op de huurmarkt
Stadlander verwacht dat de toekomstige huurders de één- en tweekamerappartementen in het tweede kwartaal van 2017 kunnen betrekken. De zelfstandige wooneenheden van circa 30 vierkante meter zijn voorzien van een eigen badkamer en keuken en in het bijzonder geschikt voor alleenstaanden en/of starters op de huurmarkt.

Tweederde voor woningzoekenden met bescheiden inkomen, eenderde voor huisvesting statushouders
De verwachte huurprijs bedraagt 425 euro per maand. Stadlander wil tweederde van de appartementen te huur aanbieden aan reguliere woningzoekenden met bescheiden inkomens, zoals jongeren en alleenstaanden. Maximaal een derde wordt gebruikt voor de huisvesting van statushouders; asielzoekers met een verblijfsvergunning.
“De woningen zijn een perfecte uitbreiding van de sociale huurwoningvoorraad in de gemeente en passen zeer goed bij onze visie omtrent duurzaamheid,” stelt wethouder Petra Lepolder.