Van Hall Larenstein de duurzaamste hogeschool van Nederland

| Door IVVD

Na een spannende ontknoping kwam afgelopen vrijdag het verlossende woord: Van Hall Larenstein mag zich ook in 2020 weer de duurzaamste hogeschool van Nederland noemen! Bij het beoordelen van de onderwijsinstellingen werd gelet op de integratie van duurzaamheid binnen de onderdelen onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering en de integratie van de SDG’s binnen deze thema’s. Van Hall Larenstein scoorde 341 van de 350 te behalen punten.


Erkenning door studenten en collega-instellingen
De SustainaBul is dé ranglijst van Nederlandse universiteiten en hogescholen op het gebied van duurzaamheid. Het is een initiatief van het landelijk studentenplatform ‘Studenten voor Morgen’ met als doel duurzaamheid binnen de instellingen voor hoger onderwijs te stimuleren. De ranking is gebaseerd op de mate waarin de onderwijsinstellingen duurzaamheid hebben geïntegreerd in hun onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering.

De Sustainabul werd dit jaar voor de achtste keer uitgereikt. Deze keer, vanwege de coronamaatregelen, in de vorm van een online event genaamd Groene Peper (voorheen de Nationale Dag voor Duurzaamheid in het Hoger Onderwijs -NDDHO).

Vier sterren AISHE
Naast het behalen van de SustainaBul voor de hogeschool als geheel, scoorde de opleiding Bos- en Natuurbeheer van Van Hall Larenstein onlangs ook haar vierde AISHE-ster. AISHE is het keurmerk voor Duurzaam Hoger Onderwijs, ter beoordeling aan adviesorganisatie Hobéon. Met AISHE wordt duurzame ontwikkeling in hogescholen en universiteiten gemeten. Volgens het auditteam beschikt het opleidingsteam over ‘brede expertise op het gebied van duurzame ontwikkeling en leidt het studenten op tot beginnende change agents met een proactieve, ondernemende en kritische houding’.

De opleiding Bos- en Natuurbeheer is de vijfde hbo-opleiding in Nederland met deze hoge beoordeling op het gebied van duurzaamheid. Onder de overige vier vallen o.a. de opleidingen Milieukunde en Kust- en Zeemanagement van Van Hall Larenstein.