Van kantoorlocatie naar 15 energiezuinige huurappartementen

| Door IVVD

Deze week heeft de gemeente Zeist de omgevingsaanvraag voor de transformatie van het voormalig kantoorpand naar 15 gasloze huurappartementen aan de Crosestein 1702 te Zeist vergund. Het voormalig kantoor van Woongoed Zeist (voorheen Seyster Veste) is in 2017 met dit doel door Multiprop Vastgoed Ontwikkeling uit Utrecht aangekocht. Mede door de toevoeging van 2 extra verdiepingen wordt het pand duurzaam getransformeerd naar 15 energiezuinige appartementen in de huursegmenten betaalbaar, middelduur en duur.

Het desbetreffende kantoorpand ligt midden in de wijk Crosestein en is al geruime tijd niet meer in gebruik. De transformatie van een kantoorgebouw naar appartementen in deze woonwijk is geheel volgens wens van de gemeente Zeist. Door het transformeren en vergroten van het pand kunnen er 15 appartementen gerealiseerd worden en dit voldoet aan het huisvestingsbeleid en de Woonvisie van de gemeente Zeist. Het huidige pand wordt tevens in grote mate verduurzaamd en afgesloten van aardgas hetgeen overeenkomt met de duurzaamheidsambitie van de gemeente Zeist.

Crosestein is vanaf 1972 gebouwd samen met de wijken Brugakker, Nijenheim, Couwenhoven en De Clomp. Deze buurten samen vormen de wijk Zeist-West. In 2017 had deze wijk 1160 inwoners op een oppervlakte van 14 hectare. De buurt bestaat voornamelijk uit eengezinswoningen en appartementen. In de directe omgeving van het appartementengebouw is winkelcentrum de Clomp gevestigd met onder andere meerdere supermarkten, een bakkerij, een slager en een Blokker. Het wijk- en winkelcentrum wordt de komende jaren vernieuwd, waardoor het hart van de wijk Zeist-West een mooi, nieuw en veilig centrum krijgt. De projectlocatie is bijzonder gunstig gelegen ten opzichte van uitvalswegen (A28/A27). Vanaf afslag Zeist – Huis ter Heide is de locatie binnen een kwartier te bereiken. Met het openbaar vervoer is het object eveneens goed bereikbaar met onder meer een bushalte op 5 minuten loopafstand.

Multiprop is momenteel de aanbesteding aan het voorbereiden voor de bouw van het project. Aansluitend wordt een belegger gezocht voor de 15 huurappartementen. Voor het verkoopproces heeft Multiprop ABC Capital uit Arnhem ingeschakeld. B&S Consult uit Baarn en Projectengineering Castelein uit Burgum zijn verantwoordelijk voor de technische uitwerking van het project. Het projectmanagement wordt uitgevoerd door Fundamentum Real Estate uit Amsterdam.

Multiprop Vastgoed Ontwikkeling renoveert woningen en transformeert oudere gebouwen naar comfortabele en duurzame huur- en koopwoningen. Eind 2017 heeft Multiprop de prijsvraag gewonnen voor de transformatie van een voormalige portaalschool aan de Duurstedelaan 24 te Utrecht. Begin dit jaar is gestart met bouw van de transformatie van dit project DSL24 naar 8 moderne en luxe koopappartementen. De circulaire transformatie is een van de duurzaamste in Nederland met een gemiddelde GPR-score van 9,2 en een EPC=-0,43 (Plus-op-de-Meter).