Verbouwing stadskantoren Agnietenstraat gaat beginnen

| Door IVVD

agnietenstraat_mozaiekwonenWoningcorporatie Mozaïek Wonen heeft net voor de Kerstdagen de handtekening gezet onder de eigendomsakte van de voormalige stadskantoren aan de Agnietenstraat in Gouda.
“Hiermee is een belangrijke stap gezet richting de start van de verbouwing, einde van deze maand, van de kantoren tot 53 sociale huurappartementen. Door het toevoegen van de appartementen aan ons woningbezit, verhogen we de kans van slagen voor een brede groep mensen die zoeken naar een betaalbare en energiezuinige huurwoning met voorzieningen in de buurt en voor mensen die extra begeleiding nodig hebben”, alsdus de woningcorporatie.

Bij gebrek aan bouwlocaties in Gouda gebruikt Mozaïek Wonen deze lege kantoren om te verbouwen tot woningen. De planning is dat er deze maand wordt gestart met de verbouwing en dat het aan het einde van dit jaar gereed is.

De 53 sociale huurappartementen bevatten na de verbouwing een diversiteit aan woonvormen: studio’s, twee- en driekamerappartementen. Een toekomstig woongenot voor kleine huishoudens waaronder starters (jongeren), statushouders en wonen onder begeleiding; het is dichtbij voorzieningen en voor een betaalbare prijs. De start van de verhuur is gepland vóór aankomende zomer en de oplevering van de woningen rond de Kerst van dit jaar.