Verwarmen met infrarood en energieopwekking via zonnepanelen

| Door IVVD

infrarood_zonnepanelenIn het nieuwe regeerakkoord staat het al geschreven, geen gasaansluitingen meer bij nieuwbouw woningen. Maar hoe nu verder als er geen gasaansluitingen meer zijn voor de verwarming van uw woning of bedrijf. Infrarood panelen die werken op duurzaam opgewekte stroom dankzij zonnepanelen kunnen een degelijke oplossing bieden om het warm en behaaglijk te maken. “Dit is niet alleen voordelig voor het milieu, maar ook op de vaste woonlasten. Op onze nieuwe website gaan we verder in het verwarmen door inzet van infrarood en energie opwekken door zonnepanelen”, aldus Emmanuel Zanetti (directeur Zonnepanelen Parkstad).

In de komende jaren zal de manier waarop we verwarmen volledig veranderen. Infrarood verwarmen kan stijlvol zijn, is energie-efficiënt en geeft een duurzame elektrische verwarmingsoplossing met slimme bediening via een app. Verwarmen met infrarood heeft vele voordelen en kan “gezoneerd”, geregeld en met hernieuwbare energiebronnen zoals zonnepanelen gecombineerd worden. Bijkomend voordeel is dat deze panelen makkelijk te installeren, geruisloos en onderhoudsvrij zijn. Infraroodverwarming zorgt daarbij voor een hoog comfortniveau en minder vocht in huis. Bovendien verspilt infrarood verwarmen bijna geen energie om de lucht te verwarmen.

Infrarood verwarmen en toepassingen
Langgolvig infrarood verwarmen is een vorm van stralingswarmte, het is een gevoel van warmte zoals de winterzon en een kolenvuur. Het is de meest elementaire vorm van verwarming die de mens kent, behaaglijk. Enkele voordelen: veilig, brede toepassingen en eenvoudig inzetbaar. “Bekend is vooral de hangende verwarming, maar denk ook aan witte panelen, integratie in systeemplafonds, onzichtbaar in wanden en bijvoorbeeld de spiegel van een badkamer”, aldus Emmanuel Zanetti.

Voordelen van infrarood verwarmen:
– Comfort (verschillende comfortzones / iedere ruimte een ander gevoelstemperatuur)
– Stralingswarmte (gezonder en comfortabeler binnenklimaat)
– Energiezuinig (besparen op gasverbruik)
– Duurzaam (i.c.m. zonnepanelen 100% Co2 vrij)
– Te combineren met andere verwarmingssystemen (cv, warmtepomp, etc.)
– Stijlvol/esthetisch (geen lelijke radiatoren of roosters)
– Onderhoudsarm (eventueel zelfs ingebouwd in de muren)
– En gebruiksvriendelijk (bedienbaar via eigen thermostaat of app)