Vivent verkoopt gebouwen aan Mooiland voor tranformatie naar woningen

| Door IVVD

vivent-400x250Zorgorganisatie Vivent verkoopt haar panden gevestigd aan Rijnstraat 4 en 10 in ’s-Hertogenbosch aan R.I. De Vries Ontwikkeling B.V. Samen met woningcorporatie Mooiland ontwikkelen zij 96 appartementen voor de sociale huursector. De daadwerkelijke bouw start begin 2019. Vivent zoekt naar een kleinere locatie voor de medewerkers die op deze locaties werkzaam zijn. De verhuizing vindt in het laatste kwartaal van 2018 plaats.

Voor beide panden hebben R.I. De Vries Ontwikkeling en Mooiland eerste schetsvoorstellen gemaakt die nog nader uitgewerkt moeten worden.

Rijnstraat 4
Het pand aan Rijnstraat 4 wordt op basis van de eerste plannen gesloopt. Daarvoor in de plaats komt een nieuwbouwcomplex met zo’n 60 sociale huurappartementen verdeeld over meerdere bouwlagen. De intentie is om de woningen in BENG op te leveren. BENG (Bijna Energie Neutraal Gebouw) betekent dat de appartementen maximaal zijn geïsoleerd. En een deel van hun energie komt mogelijk uit in het dak geïntegreerde zonnepanelen. De voorgenomen doelgroep zijn 1-2 persoonshuishoudens. Bijvoorbeeld starters op de woningmarkt eventueel met tijdelijke huurcontracten.

Rijnstraat 10
De hoofdstructuur van het pand blijft volledig intact om hoge kosten te voorkomen. In het pand kunnen zo’n 36 appartementen worden gerealiseerd, variërend qua grootte. De appartementen krijgen een individuele buitenruimte. Vanuit duurzaamheid is het uitgangspunt energielabel A. De voorgenomen doelgroep zijn eveneens 1-2 persoonshuishoudens (o.a. starters).

Start bouw
De transformatie van Rijnstraat 10 start naar verwachting in het eerste kwartaal 2019 en neemt ongeveer een jaar in beslag. De werkzaamheden op Rijnstraat 4 zijn veel omvangrijker en starten voorlopig nog niet. De planning voor dit pand is nog niet rond. Het verhuurtraject bij Mooiland start tijdens de bouw. Belangstellenden kunnen zich inschrijven bij Woonservice Den Bosch via de website Woonservicedenbosch.nl waar de verhuur later wordt aangekondigd. Ook via Mooiland.nl, sociale media en lokale bladen houdt Mooiland belangstellenden op de hoogte.

Huurders betrokken en geïnformeerd
Zorgorganisatie Vivent, R.I. De Vries Ontwikkeling B.V. en Mooiland hebben de overdracht zorgvuldig voorbereid. De huidige huurders zijn inmiddels op de hoogte gebracht van de plannen.
Carla Lasonder, bestuurder van Vivent: “Voor Vivent is het een goede zaak om uit te kijken naar een kleinere locatie die beter past bij onze nieuwe kernwaarden. Met name werkplezier, maar ook gastvrijheid, vragen voor ons nu om een opener en lichtere omgeving. De verkoop van beide panden is een belangrijke stap in het realiseren van deze wens.”

Rob de Vries, eigenaar van R.I. De Vries Ontwikkeling B.V: “Met deze ontwikkeling leveren we maatschappelijk gezien een mooie bijdrage aan de stad. Er komen nieuwe betaalbare woningen waar veel behoefte aan is. Hiervoor wordt kantoorruimte uit het overaanbod onttrokken en we verduurzamen bestaand vastgoed. Dit zijn projecten waar we ons vanuit onze bedrijfsvisie hard voor maken.”

Anne Wilbers, bestuurder van Mooiland:
“Ik ben heel blij met de koop van de panden aan Rijnstraat 4 en 10. De aankoop past bij onze ambitie om voldoende betaalbare, kwalitatief goede en duurzame woningen te realiseren in Noordoost-Brabant. Bovendien sluit de aankoop aan bij de prestatieafspraken die de gemeente ‘s Hertogenbosch met de corporaties in de regio heeft gemaakt om voor 2021 versneld te zoeken naar 500 extra sociale huurwoningen. Het zijn complexen die goed geschikt te maken zijn voor wonen en ze zijn gelegen op een gunstige plek in ‘s Hertogenbosch net buiten het stadscentrum. Voor toekomstige huurders een prachtige locatie!”