Woningvoorraad Woonstichting ’thuis op energielabel B

| Door IVVD

energielabel-400x250De Brabantse Woonstichting ’thuis heeft een woningvoorraad met gemiddeld energielabel B. De landelijke opgave voor woningcorporaties is om dat niveau uiterlijk in 2021 te behalen. Woonstichting ‘thuis realiseert dit vier jaar eerder en is daarmee een van de koplopers in Nederland.

Woonstichting ’thuis verhuurt ruim 10.000 woningen in de gemeenten Best, Son en Breugel, Eindhoven, Veldhoven en Waalre. De woningcorporatie heeft dit resultaat kunnen behalen door verduurzaming tijdig op te nemen in het onderhoudsprogramma. De komende jaren gaat ‘thuis verder met het verduurzamen van haar woningbezit. De volgende stap is het volkomen CO2-neutraal maken van de woningvoorraad in 2050.

Duurzaamheid is één van de thema’s uit de Woonagenda. Woningcorporaties hebben hierin afgesproken dat zij de komende jaren meer huurwoningen bouwen, sociale huurwoningen energiezuiniger maken en huren betaalbaar houden. In de Woonagenda staat de ambitie dat woningcorporaties hun woningen de komende jaren energiezuiniger maken, om in 2021 uit te komen op gemiddeld energielabel B. Op de lange termijn, uiterlijk 2050, zorgen corporaties ervoor dat hun woningen CO2-neutraal zijn.

Bron: Aedes