Woonzorgcentrum Emmaus in Zoeterwoude is toekomstbestendig

| Door IVVD

De nieuwbouw van de zorglocatie Emmaus bestaat uit de realisatie van een nieuw woonzorgcentrum en woningen voor zelfstandig wonende ouderen. Met de nieuwe huisvesting voldoet zorgaanbieder WIJdezorg aan de huidige zorgvraag en speelt alvast in op toekomstige ontwikkelingen als gevolg van de stelselwijziging in de zorg.

Medio september 2015 heeft Stout Bouwonderneming de 1e paal geslagen voor de nieuwe zorglocatie, gelegen aan de Bennebroekweg. De bouwtijd zal naar verwachting 1,5 jaar in beslag nemen. Vanaf 2017 biedt het zorgcomplex 40 plaatsen voor langdurige zorg aan ouderen met dementie door middel van kleinschalig groepswonen. Ook worden er 38 tot 40 huurwoningen gerealiseerd (scheiden van wonen en zorg), waarvan er in beginsel 10 zijn aangemerkt als zorgwoning voor ouderen met een indicatie somatiek. Verder bevinden zich een restaurant met terras, een wasserette. kantoren en diverse algemene ruimtes in het complex.

Techniek
Het zorgcentrum telt 4 bouwlagen. Het skelet bestaat uit prefab wanden/kolommen, kalkzandsteen en airdeckvloeren. De gevels bestaan uit metselwerk en houten geveldelen en worden voorzien van kunststof kozijnen. Het kunstrieten dak geeft het gebouw een mooie landelijke uitstraling.