Woonzorglocatie met voorgevel voormalige school

| Door Odette Koldewey

In Ruurlo bouwt woonzorgorganisatie Saamborgh een nieuwe particuliere locatie voor ouderen met een zorgbehoefte.

Met de komst van een nieuwe woonzorglocatie levert Saamborgh een bijdrage aan de toekomstbestendige woonzorg van Ruurlo. De woonzorgorganisatie opent in het voorjaar van 2023 aan de Stationsstraat een nieuwe particuliere locatie voor ouderen met een zorgbehoefte. Er is veel vraag naar dit soort gespecialiseerde woonvormen voor ouderen in Nederland.

In totaal worden er 21 woonzorgappartementen gerealiseerd die variëren in grootte en eventueel ook geschikt zijn voor echtparen. De kwalitatief hoogwaardige appartementen zijn verspreid over twee woonlagen en beschikken over een kitchenette en eigen badkamer. Daarnaast komt er een gezamenlijke woonkamer met woonkeuken waar bewoners elkaar kunnen treffen voor de maaltijden en kunnen meedoen aan de activiteiten.

Zorg binnen handbereik
In de nieuwe locatie wonen ouderen zelfstandig, met alle benodigde zorg binnen handbereik. De lichte tot zeer intensieve zorg wordt geleverd door eigen personeel. Zo kan er 24 uur per dag vertrouwd worden op een professioneel team en persoonlijke aandacht.

De bouw van de duurzame en volledig gasloze woonzorglocatie is eerder dit jaar gestart. De karakteristieke voorgevel van de Sint Willibrordusschool uit 1929 wordt behouden en in het ontwerp is rekening gehouden met de uitstraling van de huidige bebouwing. Op het ruime perceel komt een gezamenlijke tuin met terras en een eigen parkeerterrein.

Saamborgh is ontstaan vanuit het idee dat iedere zorgbehoevende oudere recht heeft op een fijn nieuw (t)huis met 24-uurszorg, ongeacht het vermogen van de bewoner. Daarom biedt Saamborgh diverse woonmogelijkheden aan. De kosten verschillen per locatie. In dit geval gaat het om huurappartementen in de vrije secto