Wordt Palenstein in Zoetermeer een aardgasloze wijk?

| Door IVVD

greendeal_palenstein-400x250Het is een feit: de Zoetermeerse wijk Palenstein heeft een Green Deal! Op 29 maart zetten de gemeente, de corporaties Vidomes, De Goede Woning en Vestia en netwerkbeheerder Stedin hun handtekening onder deze deal. Dat betekent dat ze hun krachten bundelen om samen de mogelijkheden te verkennen om van Palenstein een aardgasloze wijk te maken. Dit is de eerste Green Deal in Zoetermeer. En daar zijn de partners trots op.

Wat ging eraan vooraf?
Zoetermeer is 1 van de 30 gemeenten die een Green Deal sloot met het Rijk. Palenstein is vervolgens aangewezen als pilotgebied om de woningen aardgasvrij te maken. Dit sluit weer aan bij de afspraken die zijn gemaakt in de wijkvisie Palenstein in 2012.

Voordelen voor bewoners
In het onderzoek worden verschillende maatregelen en mogelijkheden onderzocht. Ook projecten als Nul op de Meter woningen, waarbij het doel is dat een woning evenveel (of meer) energie opwekt dan verbruikt wordt. Tegelijkertijd kijken we ook naar wat de maatregelen opleveren voor de bewoners. Denk aan voordelen als een comfortabelere woning en een lagere energierekening.