Nationale Trendradar Onderwijsvastgoed 2019 is uit

| Door IVVD

IVVD presenteert vanmiddag op 25 september de Nationale Trendradar Onderwijsvastgoed tijdens de Onderwijsvastgoed Dag op de Nyenrode Business Universiteit in Breukelen.

De Nationale Trendradar Onderwijsvastgoed is samengesteld op basis van negen interviews met personen actief in het onderwijsvastgoed. Op basis van deze interviews is een online onderzoek gedaan onder de nieuwsbrief lezers van Vastgoedsturing en Schooldomein. Uit de interviews en het online onderzoek zijn trends geselecteerd waarmee onderwijsinstellingen / gemeenten nu te maken hebben of gaan krijgen.

Uit deze interviews en het online onderzoek selecteerden wij 18 trends verdeeld over 3 categorieën:

  • School en omgeving
  • Toekomstbestendigheid
  • De maatschappelijke euro

Download hier de PDF van de Nationale Trendradar Onderwijsvastgoed en lees meer over de gevonden trends.

De Nationale Trendradar Onderwijsvastgoed 2019 werd mede mogelijk gemaakt door ICSadviseurs. Lezers van de bladen Vastgoedsturing en Schooldomein krijgen de trendradar als bijlage meegestuurd bij het eerstvolgende nummer.

Eerder publiceerde IVVD ook al de Nationale Trendradar 2019 voor de segmenten Corporatievastgoed en Zorgvastgoed later dit jaar volgt de Nationale Trendradar 2019 voor Gemeentelijk vastgoed. U vindt alle trendradars van 2018 en 2019 hier.